GNIC Logo on blue field

Hoe zeker ben jij van succes? Hoe goed ben je voorbereid op toekomstige opportuniteiten of bedreigingen? Ben je bewust van wat je sterktes of zwaktes voor jou kunnen betekenen?

Ondernemers, zaakvoerders en managers zoeken steeds naar inzichten en technieken waarmee ze met succes kunnen ondernemen en managen. Helaas ben je nooit zeker van het resultaat, worden er kansen gemist en leveren acties niet het gewenste resultaat op. Het effect van onzekerheid op je doelstellingen is steeds aanwezig, wat je ook doet. Wanneer je echter goed weet waar je naartoe wil en als je doelstellingen helder zijn, kun je dat effect van onzekerheid in jouw voordeel ombuigen en met meer zekerheid je doelstellingen bereiken.

Dat is wat de kennis van ISO 31000 je kan bijbrengen. Een beter inzicht in je mogelijkheden in onzekere situaties. Het laat je toe met meer succes opportuniteiten te benutten en beter te beschermen wat je al hebt opgebouwd. ISO 31000 leert je hoe jij en je medewerkers betere beslissingen kunnen nemen, vooral wanneer het onzeker is wat de toekomst brengt.

ISO 31000 is geen “rocket science”. Het is eerder een condensatie van “gezond boeren verstand” en is toegankelijk en bruikbaar voor iedere manager, zaakvoerder of bedrijfsleider. Dat komt omdat ISO 31000 je helpt om betere beslissingen te nemen, vooral bij onzekerheid of wanneer zaken of situaties niet helder en niet “straight forward” zijn. Bovendien helpt de kennis van deze ISO standaard je ook met het verminderen of beletten van foute percepties. Het zijn die percepties die vaak aan de basis liggen van foute beslissingen, gemankeerde kansen en mislukte projecten.

ISO 31000 kan door iedereen gebruikt worden en maakt gebruik van een aantal principes, een raamwerk en een proces dat je helpt om betere beslissingen te nemen. Zo laat het je toe om waarde voor je organisatie te creëren en te beschermen.

Deze online training van 2 dagen (3 dagen certificering inbegrepen) in de vorm van een masterclass laat je kennismaken met deze eenvoudige, maar bijzonder krachtige ISO richtlijn, die gebaseerd is op de “best practices” inzake omgaan met risico’s. Op twee dagen tijd leer je de fundamentele concepten en principes kennen die jou en je organisatie helpen om op een georganiseerde en meer consistente manier met risico om te gaan. Je leert het proces kennen dat je helpt om beter te beslissen en je te verzekeren van de correcte uitvoering van je beslissingen. Tot slot leer je ook hoe je die kennis in heel je organisatie kunt verankeren en hiermee continu kunt verbeteren.

Deze opleiding bereidt je tevens voor op de internationaal gewaardeerde CRMF® certificatie van het Global Network for Independent Certification (GNIC®). Deze certificatie geeft je de titel “Professional Certified in Risk Management in accordance with ISO 31000 – Foundations level” . Deze certificatie bestaat uit een stringent online examen over je kennis en begrip van de ISO 31000 standaard. Je kunt hiervoor afzonderlijk inschrijven.

Bij deze opleiding krijg je een certificaat voor 16 Continuing Professional Education (CPE) credits (20 bij deelname aan certificering). Ook is er geen specifieke voorkennis vereist.

Topics die aan bod komen:

  • Wat is risico?
  • Wat is risico management en waarom is dit iets voor managers, zaakvoerders of bedrijfsleiders?
  • Wat zijn de voordelen van risico management en ISO 31000 in het bijzonder?
  • Definities van concepten die belangrijk zijn voor het managen van risico
  • Het doel en de principes van risicomanagement
  • Het ISO 31000 proces
  • Het ISO 31000 Framework

Je krijgt een persoonlijk exemplaar van de ISO 31000 standaard (E, NL of FR - waarde 45 euro), een hand-out van de presentatie in pdf (+/- 150 pagina’s) en, als bijkomende achtergrond informatie en inspiratie, het boek “Total Respect Management” (Blokland & Reniers, 2013) met de bijbehorende inspiratiekubus (Waarde 75 euro).

Event type
Certified Training
Start date
Location

ubeon
Roosbloemstraat 1/1
9860 Oosterzele
Belgium

Organisation